Her i gåren har vi bare tatt det helt med ro.
Men til middag i dag hadde noe vi aldri har hatt før..
Vi hadde nemlig Pomfri og Frytyrstekt torsk.
Dette er noe alle kan ha, til å med de som er kresne på hvordan fisken skal være.
Til og med barn kan spise dette med et smil om munnen.
Min kjære er nemlig ikke noe spesielt glad i fisk derme kom jeg på denne måten for å lure i han noe sundt og godt.
til 2 personer trenger du:
5dl raps olje eller annen mat olje du har i hus.
4 til 5 mellom store stykker torske file.
1 til 2 egg
ca 1/2dl hvetemel
1dl kornflaks
1ts salt
1ts pepper
1 pose pomfri
Oppskrift:
Først tar du tre skåler der du fordeler du ut egg, mel og grov knuste konflaks i hver sin bolle.
så pisker du lett eggene med en gaffel, bland melet med salt og pepper. kan også ta ei ts med sitron pepper.
Ta oljen i ei vanlig gryte og ha full varme i 5 min før du går ned til nest minst varme.
1) dypp fisken først i melet
2) dypp fisken i eggene
3) så dypp fisken i knuste kornflaks
Når du har fått garnytyren ferdig rundt så legger du de forsiktig ned i oljen.
Når du ser at siddene har fått en gyllen brun farge snur du dem og venter på at den samme fargen kommer på den andre siden.
Legg fiske stykkene i varm steike ovn mens du friterer pomfrien.
Når du fritere husk å ikke ta for mye i gryta da blir det enten most eller ikke sikelig stekt.
Snu og vent på de og la vær person steike i gryta i ca 2 min eller til de får en gyllen brun farge.
ha gjerne pomfrien på noen kjøkken tørkler slik at mat oljen får rendt av og at du tar på salt rett etterpå de har kommet opp av gryta.
slik så det ut på talerken.. og med litt kjetsjup ble det konge bra..
Ha ei go helg og spis mye god mat.
klem fra anne margrethe
Så godt ut :) god helg videre :) klem Hanne
SvarSlettSå skikkelig godt ut;);)
SvarSlettMmmm det hjalp heller ikke på å være på jobb og se den gode maten når man er skikkelig sulten;)
Ønsker deg en flott mandag;)