I dag hadde jeg en helig frokos som inneholdten kopp med Chai latte, 2 siver med kaviar og 2 kokte egg, å skoksbær aktivia yoghurt. Nydelig var det og en Kikk start på dagen.
I dag gikk jeg helt til jobb som er 3 til 4 km, kunne ikke sykle på gund av den hersens snøen har kommet igjen, jeg som var utrolig lettet over at snøen og isen begynte å smelte bort og jeg hadde begynt å sykle på jobb igjen skulle bli min tid for æ bli kvitt noen kilo men neida.. må nok gå litt mere til jobb.
I går fant jeg en fantastisk oppskrift på n ny vri på bakt potet men jeg har nå brukt den ideen i flere år å kaller det hasselbakt potet men denne oppskriften har en helt annen vri som jeg nemlig gleder meg til å prøve.
Jeg og min kjære har vært voldsome til å spise goteri og drikke mye brus i ukedagene så denne mandagen begynte vi med Godterlov, vi får ikke lov til å spise snop eller drikke brus eller spise kips med mindre det er lørdag eller søndag.
Jeg og min kjære har vært utrolig flink og faktisk holdt til nå og kommer til å holde det en go stund fremover.
Jeg har kopiert oppskriften og delen den gjerne med dere.
Bakt potet med en vri
Er du lei av den gamle vanlige bakte poteten i sølvfolie? Her får du en
helt ny vri på den gamle klassikeren!
Bakt potet trenger absolutt ikke være den samme
gamle vanlige poteten i sølvfolie eller på grillen. Test denne oppskriften fra
matbloggeren Zoom Yummy og få en helt ny
vri på den bakte poteten som både ser lekker ut og smaker godt.
Du trenger følgende ingredienser:
2 store bakepoteter
100 gram margarin
100 gram parmesanost
Olje
0,6 liter matfløte
En håndfull revet ost
Salt
Hvitløkspulver eller revet hvitløk
Rømme
100 gram margarin
100 gram parmesanost
Olje
0,6 liter matfløte
En håndfull revet ost
Salt
Hvitløkspulver eller revet hvitløk
Rømme
3. Ta en stor kniv og
skjær snitt i poteten, men pass på at du ikke skjærer hele veien til bunnen.
Et tips er å legge en sleiv på siden av poteten, slik at når du skjærer - så når ikke kniven ned på benken, men stopper på sleiven.
4. Bruk fingrene for å forsiktig lage en vifte med poteten.
5. Skjær deretter smør og parmesan i biter som får plass i åpningene du har laget med fingrene. Tips: Ha smøret i fryseren før du skal skjære det opp.
Putt smør og parmesanost i sprekkene. Et tips er å legge en sleiv på siden av poteten, slik at når du skjærer - så når ikke kniven ned på benken, men stopper på sleiven.
4. Bruk fingrene for å forsiktig lage en vifte med poteten.
5. Skjær deretter smør og parmesan i biter som får plass i åpningene du har laget med fingrene. Tips: Ha smøret i fryseren før du skal skjære det opp.
6. Legg potetene på bakepapir og hell
over litt olivenolje.
7. Krydre med salt og hvitløkspulver.
7. Krydre med salt og hvitløkspulver.
8. La stå i ovnen i cirka 45 minutter,
avhengig av stekestyrke i din ovn og størrelse på poteten. Følg med jevne
mellomrom med på fargen på poteten.
9. Ta potetene deretter ut av ovnen og hell over fløte og dryss over med revet ost.
10. Sett potetene tilbake i ovnen i cirka 15 minutter.
9. Ta potetene deretter ut av ovnen og hell over fløte og dryss over med revet ost.
10. Sett potetene tilbake i ovnen i cirka 15 minutter.
Denne bakte poteten kan serveres med biff, svin og
kylling eller bare litt bacon som en rett for seg selv. Lag også en herlig
salat til og nyt i selskap med venner eller familie.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Er hyggeligt om du legger igjen en liten hilsen.
håper du liker bloggen.
koselig om du ville legge igjen noen få koselige ord, tåler litt ris å ros.
tar gjerne imot spørsmål :D
klem fra Anne Margrethe